Det er fedt at kunne give min glæde for at skate videre til andre. Dét at se, når folk lærer deres kroppe at kende og rykker sig – det er mit drive!

Hvad gør du?

Jeg skater, og så gør jeg mig i det. Det er fedt!

Jeg er en del af det her neo-foreningsliv med selvorganiserede og mere uformelle foreningsliv. Der er en foreningsstruktur, men det hele er bygget op omkring fleksibilitet og drop-in-kultur, og det hele er meget ’vennenært’ her i Skateducate, synes jeg.

Hvorfor gør du det, du gør?

Jeg gør det, fordi jeg synes, det er fedt at se folk rykke sig.

Jeg synes, det er fedt at udfordre folk og mærke den energi, der er i, at folk lærer deres kroppe at kende. Det har jeg selv fået meget ud af, da jeg begyndte at skate.

Det er i bund og grund det med at se folk rykke sig, og at jeg kan give glæden videre.

Og det at følge andre mennesker, som vælter, måske slår sig lidt, og se dem rejse sig op og alligevel have lyst til at prøve igen. Det er virkelig mit drive! Jeg bliver lige så glad, når folk laver et nyt trick på boardet, som når jeg selv gør det.

Den mentalitet, hvor vi anerkender hinanden for at prøve på noget nyt, kendetegner i høj grad skatekulturen. Folk belønner processen hele tiden, uanset om man lander tricket eller ej. Det forelskede jeg mig i – det skal folk da bare opleve.

Hvorfor valgte du Skateducate?

Jeg var ny i Aarhus og ville skate igen. Så kom jeg ned på Godsbanen, hvor der stod en pige med en Christianacykel fyldt med skateboards. Hun forklarede, at Skateducate har sessions hver uge, hvor de inviterer folk ind til at prøve at skate.

Jeg havde tidligere mødt nogle af skateboarddrengene og synes, det var intimiderende at skulle skate med dem, fordi mine tricks ikke var så gode dengang. Så det var fedt at have nogle andre, hvor niveauet var mere lig mig. Og dengang havde jeg ikke helt fattet, at Skateducate er en pige-skateforening, men jeg blev bare ved med at møde op.

Jeg har så efterfølgende haft en god snak med de andre medlemmer, om at skateboarding OGSÅ er en kvindesport, og det gik op for mig, at skateboarding faktisk er meget mandsdomineret. Derefter blev jeg lige så stille opmærksom på, at hvis jeg gerne vil understøtte flere i at være aktive og i at mærke den glæde, som jeg selv har, så er der fandme et stort rekrutteringspotentiale i kvinder i forhold til at skate.

Og så har Skateducate et meget tilgængeligt miljø, som virkelig siger “kom ind og vær med”.

I Skateducate er man meget bevidst om at byde godt velkommen, og det stemmer godt overens med, hvem jeg selv er.

Jeg er også meget optaget af, hvordan vi smelter miljøerne sammen – altså pigerne, der skater, og drengene, der skater. Når man snakkede med pigerne om, hvorfor de ikke ville skate, hvor drengene var, så var de bange for at blive til grin. Der lå altså en spændende opgave i, hvordan vi kunne undgå det. I bund og grund var det så simpelt, som at introducere de to miljøer for hinanden og vise pigerne, at drengene har den samme frygt for at falde, når de skal prøve noget nyt. I Skateducate har vi fundet en god måde at forklare det på, så når der kommer nye kvinder/piger, er de bare klar på at rykke ind og blive en del af det store skatefællesskab. Og det har for mig været en stor drivkraft at skabe et sted, hvor vi alle bare er skatere.

Hvad tænker du om at være mand i forhold til at få flere kvinder til at skate?

En af de ulemper, jeg selv har kørt op i mit hoved, er, at når der kommer piger for at skate første gang, så står der en skaldet gut og siger; “Kom så damer, nu skal vi skate”. Det kan måske være lidt intimiderende, hvis de forventer et kvindemiljø. Det har dog vist sig ikke at være et problem.

Mange piger synes faktisk, det er fedt, at de møder mig, så de ser, at man godt kan skate sammen på tværs af køn.

På den anden side er det en fordel, at jeg har let adgang til drengemiljøet. Så kan pigerne se, at drengene ikke er så farlige endda, når André snakker med dem. Så, jeg er vel bare ven med mange, og lader folk mødes.  

Og så kan jeg køre i bar overkrop, det kan pigerne ikke ;-).

Om André

Jeg hedder André, er 27 år og uddannet sociolog. Jeg står på skateboard i skateforeningen, Skateducate.

Seneste nyt fra André

Der er ingen nyheder i øjeblikket.