SUP giver mig en form for frihed og en følelse af, at jeg trods fysiske begrænsninger ikke er fuldstændig begrænset.

Hvilken forening er du aktiv i?

Jeg er aktiv i Aarhus Viking SUP.

Hvorfor begyndte du i Aarhus Viking SUP?

Jeg begyndte at gå til Stand Up Paddleboard (SUP) for halvandet år siden, fordi jeg altid har været glad for vand og natur, og fordi det så superfedt ud, når folk kom sejlende på sådan et board. Jeg var for nylig blevet skrevet op til en operation i hoften, og var blevet bedt om at træne i tiden op til operationen, som skulle ske et år senere. Jeg havde en del fysiske begrænsninger og kunne således ikke gå tilbage til sportsgrene, jeg ellers havde dyrket i mange år, såsom håndbold. Jeg tænkte, at jeg gerne ville gøre noget for min balance og min core, så jeg kunne være stærk til den kommende operation, men samtidig lave noget, der gjorde mig glad. Så jeg skrev mig op til SUP, så jeg både kunne opleve vandet og få gavn af den balance og styrkede core, der førte med.

Hvad får du ud af at være aktiv i Aarhus Viking SUP?

SUP giver mig en form for frihed og en følelse af, at jeg trods fysiske begrænsinger ikke er fuldstændig begrænset.

På vandet føler jeg mig fri og levende. Jeg er i stand til at bevæge mig i takt med de andre, fordi det ikke er mine ben, jeg skal bruge, men mine arme og min balance. Og så er der bare noget meditativt ved vand, så det hjalp mig også meget i en periode, hvor jeg var meget forvirret og bange for, hvad der skulle ske i fremtiden.

Tilbage i februar i år blev jeg så endelig opereret. Corona tog over kort tid efter, og min genoptræning skulle således ske på egen hånd. Her foreslog min fysioterapeut, at jeg burde tage ud på vandet hurtigst muligt. SUP havde givet mig en stærk core og balance, som jeg havde håbet, og det var netop ting, der kunne hjælpe mig videre efter operationen. Tre måneder efter min operationen, og blot en uge efter, jeg smed krykkerne helt, var jeg på vandet igen. Det var hårdt, men super givende. Jeg var igen fri og fik samme følelse af, at jeg ikke var så fysisk begrænset, som jeg følte mig, og det var skønt ovenpå en lang periode, hvor man havde været bundet til to krykker.

I dag er jeg også gået i gang med Yoga SUP og tager stadig ture på vandet, når jeg har mulighed for det. Og så har jeg fået super meget ros af min fys, der synes, at jeg er kommet efter mine skavanker hurtigt og stærkt.

Hvad er dit bedste råd til andre kvinder, som gerne vil i gang med at bevæge sig?

Se mulighederne og ikke begrænsingerne.

Vi har alle ting, der begrænser os i hverdagen. Nogle har en fysisk begrænsning, som mig. Nogle har en mental begrænsning. Andre har måske bare ikke så meget tid og overskud, som de gerne ville have, men vi er aldrig uden muligheder, så længe vi har mod på at prøve noget nyt. Så tænk en ekstra gang over, hvad der giver dig energi og fascinerer dig, og hvad du er i stand til, og så undersøg, om der er en sportsgren indenfor den ramme, som får dig til at føle dig stærk, fri og levende – på trods af hverdagens udfordringer.

  • Pernille, 29 år

  • Aarhus

  • SUP og mavedans

Seneste nyt fra Aarhus Viking SUP

Der er ingen nyheder i øjeblikket.